Hyvinvointituutoroinnin idea

Hyvinvointi on keskeinen osa mielekästä elämää ja se vaikuttaa myös opintojen etenemiseen. Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoille on tarjolla useita erilaisia hyvinvointipalveluita, joita tuottavat sekä OSAKO että Oamk. OSAKOn kouluttamien hyvinvointituutoreiden kanssa pääset tutustumaan Oulun kulttuuritarjontaan ja kokeilemaan uusia liikuntalajeja. Samalla tutustut paremmin opiskelukavereihisi, ja saatat jopa löytää itsellesi uuden harrastuksen.

Opiskelijaryhmä ja tuutori voivat itse päättää, mitä haluavat tehdä. Oulu tarjoaa monipuolisia kulttuurielämyksiä ja liikuntapalveluita, ja myös itse kehitetyt aktiviteetit voivat olla piristäviä kokemuksia. Hyvinvointituutorit ovat käyneet opiskelijoiden kanssa muun muassa tankotanssimassa, pelaamassa jenkkifutista, kiipeilemässä, museossa ja stand up -keikalla. Oulun Korkeakoululiikunnan tarjonta käsittää reilusti yli 50 erilaista urheilulajia, joten valinnanvaraa riittää. Erilaisia kulttuuririentoja löytää vaikkapa Oulun kaupungin sivuilta ja Visit Oulun tapahtumakalenterista.

Hyvinvointituutoreihin ja muihin hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin vastaa OSAKOn hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava. Jos olet kiinnostunut kouluttautumaan hyvinvointituutoriksi, lue lisää Haluatko hyvinvointituutoriksi-sivulta.

Näin pääset kokeilemaan uutta lajia

Haluaisitko kokeilla uutta urheilulajia? Kaipaatko kulttuurielämystä? Täytä alla oleva lomake, niin me autamme idean toteutuksessa! Ei haittaa, vaikka idea olisi vielä raakile – yhteydenottoon riittää, että koossa on opiskelijaryhmä, joka on kiinnostunut kokeilemaan jotain uutta.

OSAKO etsii teille hyvinvointituutorin, joka voi tarvittaessa auttaa lajivalinnassa. Opiskelijakunta kattaa osan tapahtumasta koituvista kustannuksista ja tuutori vastaa muista käytännön järjestelyistä. Teidän jää tehtäväksenne jää hauskanpito!

Nimi (pakollinen)

Ryhmätunnus

Sähköposti (pakollinen)

Tuutorointia kaipaavan ryhmän koko

Mitä lajia tai aktiviteettia haluaisitte kokeilla?

captcha


Hyödyllistä tietoa

Opiskeluterveydenhuolto

Oamkin opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa opiskeluterveysasema. Ajanvaraus numerosta 08 5584 6310. Aukioloajat: ma, ti, to klo 8–16 ja ke, pe klo 8–14. Osoite: Kajaanintie 46 A, 3. kerros. Akuutit tilanteet hoidetaan terveyskeskusten akuuttivastaanotolla ilman ajanvarausta. Opiskeluterveysasema palvelee myös mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Oamkin opiskelijat voivat varata keskusteluajan myös opintopsykologille.

Sporttipassi

Oulun korkeakoululiikunnan Sporttipassilla pääset ilmaiseksi monille yleisille liikuntavuoroille ja saat alennuksia liikuntakursseista ja -palveluista. Passi on henkilökohtainen ja voimassa joko lukuvuoden tai -kauden kerrallaan. Koko vuoden ja kevään passilla voit osallistua myös kesäohjelmaan. Passin voit maksaa OKKL:n sivuilla, minkä jälkeen saat Sporttipassi-tarran opiskelijakorttiisi joko OSAKOn toimistolta tai koulutusalajärjestöltäsi.

Opiskelijoiden liikuntaliitto

Opiskelijoiden liikuntaliitto, eli OLL, on opiskelijoiden liikunnan kattojärjestö. OLL tekee valtakunnallista opiskelijaedunvalvontatyötä yhteistyössä muiden liikunta-, koulutus- ja nuorisotoimijoiden kanssa. Järjestö toimii myös taustavoimana Opiskelijoiden SM-kisoissa, Akateemisessa Wartissa sekä monissa muissa liikuntatapahtumissa.

Nyyti ry

Nyyti ry on opiskelijoiden tukikeskus, joka tukee opiskelijoiden henkistä hyvinvointia ja elämänhallintaa. Nyyti tarjoaa opiskelijoille tietoa useista nuoren aikuisen elämään liittyvistä aiheista kuten itsetunnosta ja terveydestä. Nyyti järjestää myös keskustelufoorumeita, nettiryhmiä ja chatteja, joissa käsitellään muun muassa ihmissuhteita ja opintojen etenemistä.

Haluatko aloittaa kerhon?

Haluatko pitää lukupiiriä, tehdä käsitöitä porukalla tai kenties pelata lautapelejä? Tiesitkö, että OSAKOn tiloissa toimii aktiivisesti esimerkiksi roolipelikerho LUOLA? Oman kerhon perustamiseen tarvitset vain idean – OSAKO tarjoaa tarvittaessa esimerkiksi tilat. Ota yhteyttä OSAKOn porukkaan, niin pistetään kerho pystyyn!