OSAKOn opiskelijatiedote 21.3.2018

OSAKOn hallitukseen valittu uusi jäsen / Vuoden 2016 opintotuen takaisinperintä / Tuutorihaku 2018: jatkavia vertais- ja kv-tuutoreita haetaan 30.4. asti / OSAKOn uusi viestinnän ja kansainvälisten asioiden asiantuntija on aloittanut

Ajankohtaista:

  1. OSAKOn hallitukseen valittu uusi jäsen
  2. Vuoden 2016 opintotuen takaisinperintä
  3. Tuutorihaku 2018: jatkavia vertais- ja kv-tuutoreita haetaan 30.4. asti
  4. OSAKOn uusi viestinnän ja kansainvälisten asioiden asiantuntija on aloittanut

1. OSAKOn hallitukseen valittu uusi jäsen

Sami Tuominen (24) on valittu OSAKOn hallitukseen Tuomas Turulan jättäytyessä pois toimestaan. Edustajisto äänesti asiasta kokouksessaan 12.3.2018, jossa Tuominen äänestettiin hallitukseen äänin 19-3.

Tuomisen vastuulla hallituksen jäsenenä on vastata tuutoroinnista, toimien yhteistyössä asiantuntija Anne Kurkelan kanssa. Ensi syksyn tuutorit on nyt valittu ja koulutukset pidetty: millaiset odotukset on ensi syksystä?

– Antoisa syksy on varmasti tulossa. Tuutorit ovat aivan mahtavaa porukkaa, Tuominen toteaa.

Tuominen opiskelee konetekniikkaa neljättä vuotta. Aikaisempaa järjestökokemusta hänellä on kahden ja puolen vuoden ajalta tekniikan koulutusalajärjestön OTE ry:n hallituksesta.

2. Vuoden 2016 opintotuen takaisinperintä

Ollaanko sinulta perimässä opintotukea takaisin? Jos sinulle on maksettu liikaa opintotukea vuonna 2016, Kela perii sen sinulta takaisin 16.4.2018 mennessä. Mikäli et ole tyytyväinen päätökseen, voit pyytää että asia käsitellään uudelleen: muista lähettää uudelleenkäsittelypyyntö torstaihin 22.3.2018 mennessä.

Vapaamuotoisen, kirjallisen uudelleenkäsittelypyynnön voi tehdä Viestit-toiminnolla Kelan asiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi, johon kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Viestin aiheeksi on valittava Opiskelijan tuet ja Opintotuen tulovalvonta. Jos opiskelija ei tee uudelleenkäsittelypyyntöä, takaisin perittävä määrä on maksettava viimeistään 16.4.2018.

3. Tuutorihaku 2018: jatkavia vertais- ja kv-tuutoreita haetaan 30.4. asti

Sykkiikö sydämesi tuutoritoiminnalle? Kutkuttaisiko vielä kerran jatkaa tuutorina? Haku jatkavaksi vertaistuutoriksi sekä jatkavaksi kv-tuutoriksi on auki 30.4. asti. Vielä ehdit hakea!

Tänä vuonna vertaistuutoreiksi hakijoita oli ennätysmäärä. OSAKOn porukka iloisee uusista vertaistuutoreista!

4. OSAKOn uusi viestinnän ja kansainvälisten asioiden asiantuntija on aloittanut

Uutena työntekijänä OSAKOn tiimissä aloitti Elli Tervo, 23. Tervo aloitti työt asiantuntijatehtävissä 8.3., ja on sijautunut kellarin väkeen hyvin.

– Paljon on vielä perehdyttävää, mutta hyvin on päässyt heti alussa mukaan kaikkeen mitä täällä tapahtuu, Tervo sanoo.

Tervo on opiskellut pääaineenaan viestintää Vaasan yliopistossa. Hänellä on myös aiempaa kokemusta opiskelijoiden edunvalvonnasta Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan hallituksesta vuodelta 2017. Melko paljon samoja asioita pohditaan ja keskustellaan sekä opiskelijakunta- että ylioppilaskuntakentällä, Tervo pohtii.

– Toki eroja on löytyy, ja onkin äärimmäisen mielenkiintoista nähdä toimintaa ensinnäkin opiskelijaliikkeen opiskelijakuntapuolella, ja toisekseen työntekijän näkökulmasta.

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!