OSAKOn opiskelijatiedote 3.5.2018

Vastavalmistuneiden uravalmennuslinja alkaa toukokuussa / Bättre Folk –festivaaleille opiskelijahintaan! / Opiskelija, tarkista viime vuoden tulosi ja palauta liikaa maksettu opintotuki Kelalle / Vill du prata lite svenska? Kom med i Språkcafé! / Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan! / Syysvaellus Norjaan 25.8.–1.9.2018

Ajankohtaista:

  • Vastavalmistuneiden uravalmennuslinja alkaa toukokuussa
  • Bättre Folk –festivaaleille opiskelijahintaan!
  • Opiskelija, tarkista viime vuoden tulosi ja palauta liikaa maksettu opintotuki Kelalle
  • Vill du prata lite svenska? Kom med i Språkcafé!
  • Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!
  • Syysvaellus Norjaan 25.8.–1.9.2018

Vastavalmistuneiden uravalmennuslinja alkaa toukokuussa

Oulussa toimiva Urasampo on saanut kevätohjelmansa valmiiksi ja ilmoittautumiset ovat nyt käynnissä hankkeen uudenkarheilla nettisivuilla! Urasammon korkeakoulutetuille suunnatut koulutukset, valmennuslinjat, ryhmätoiminta ja muut palvelut ovat osallistujille maksuttomia. Kuuden päivän koulutuskokonaisuuksista koostuvia Uravalmennuslinjoja on kaksi – Vastavalmistuneiden linja ja Konkarien linja. Koulutussisällöt on räätälöity kunkin linjan keskeisten tarpeiden mukaan, ja linjoilta saat kaiken tarpeellisen oman työnhakusi kirkastamiseksi.

Haku on avattu myös hankkeen ensimmäisiin Uranostajat-vertaisryhmiin. joista löydät työnhakusi tueksi käytännön sparrausta, uusia näkökulmia ja innostusta.

Vastavalmistuneiden uravalmennuslinja, 2.517.5.2018

Ke 2.5. klo 12.30–16.00 Vastavalmistuneen vakuuttava CV ja hakemus / Jaana Lauri, Koreko / Vanhan Paloaseman Ullakko
To 3.5. klo 8.15–16.00 LinkedIn työnhaussa ja henkilöbrändäyksessä / Tom Laine, HC Services / Vanhan Paloaseman Ullakko
Pe 4.5. klo 8.15–15.45 Oma potentiaali ja uratavoitteet / Anna-Kaisa Rautio, Kaasa Coaching / Vanhan Paloaseman Ullakko
Ke 9.5. klo 8.15–16.00 Piilotyöpaikat-teemapäivä / Jaana Lauri, Koreko / Vanhan Paloaseman Ullakko
Ke 16.5. klo 8.30–12.00 Valmistautuminen haastatteluun / Anna-Kaisa Rautio, Kaasa Coaching / Vanhan Paloaseman Ullakko
Ke 16.5. klo 13.00–15.30 Haastatteluprässi / Urasampo / Vanhan Paloaseman Ullakko
To 17.5. klo 8.15–11.30 Piilotyöpaikat netissä / Tom Laine, HC Services / Vanhan Paloaseman Ullakko
To 17.5. klo 12.30–15.30 Video-CV ja videonkäyttö työnhaussa / Jaana Lauri, Koreko / Vanhan Paloaseman Ullakko

http://www.urasampo.fi/

Urasampo on Pohjois-Suomen korkeakoulutettujen ja valmistumisvaiheessa olevien korkeakouluopiskelijoiden työllisyyttä edistävä ESR-hanke.

Bättre Folk –festivaaleille opiskelijahintaan!

Bättre Folk on uuteen musiikkiin ja kirjallisuuteen erikoistunut ihmeellinen kulttuurifestivaali 29.–30.6.2018 Hailuodon Marjaniemessä. Musiikin ja kirjallisuuden lisäksi festivaalilta löytyy lähiruokaa, luomuviinejä ja -oluita tarjoavia ravintoloita ja baareja.

Festareille myydään opiskelijoille 100 lippua erikoishintaan (10% alennuksella). Liput löytyvät 1.5-31.5 Tiketistä, osoitteesta www.tiketti.fi/tarjous/oamk

Tartu tilaisuuteen ja lähde kesän ihmeellisimmille festareille – muista pukeutua lämpimästi, sillä festarit ovat keskellä merta!

Opiskelija, tarkista viime vuoden tulosi ja palauta liikaa maksettu opintotuki Kelalle

Vuoden 2017 opintotukien vapaaehtoiset palautukset on maksettava viimeistään 31.5.2018. Opintotuen saaja voi nyt tarkistaa Kelan asiointipalvelusta ennakkotiedot opintotuessa huomioon otettavista vuosituloistaan.

Kelan asiointipalveluun (www.kela.fi/asiointi) kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Omien vuositulojen ennakkotiedot löytyvät valitsemalla Opintotuki > Tukikuukaudet > Tulovalvonta > Vuositulot.¨

Opintotuen palauttaminen verkossa –video: https://www.youtube.com/watch?v=NEzGv_WU6V8&index=1&list=PLcHnb7gsysA4uLyVt4KKhKUF53yaVvfcm

http://www.battrefolk.fi/

Vill du prata lite svenska? Kom med i Språkcafé! 

Tarvitsetko ruotsia kesätöissä? Haluaisitko kehittää ruotsin kielen taitojasi muuten vain? Entä joko hallitset sen, mutta sinulla ei ole paikkaa käyttää kielitaitoasi? Oli ruotsin kielen taitosi minkälaiset tahansa, niin tule mukaan Språkcaféeseen! Oulun seudun Pohjola-Nordenin nuoret ja Luckan i Uleåborg järjestävät yhdessä tämän kuukausittaisen tapahtuman, jossa pääset käyttämään ruotsin kielen taitojasi. Voit myös tulla vain kuuntelemaan ja kehittää kielitaitoasi sillä tavalla.

Språkcafé pitää sisällään ruotsinkielistä juttelua rennossa seurassa. Juttelun lisäksi luvassa on pelailua ja tietysti fikaa. Språkcafé pidetään jokaisen kuun kolmantena tiistaina. Seuraava kerta on 15.5. kello 17.00 alkaen Luckanilla Nordens Husilla (Sepänkatu 9).

Oli syysi mukaantuloon mikä vaan tai vaikka syytä ei olisikaan, niin liity seuraamme ja rupatellaan på svenska! Välkommen!

Linkki facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1951077248554968/

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisenna chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Välillä chattaillaan ennalta sovitusta teemasta, toisinaan keskustelun aihe on vapaa. Chatteja järjestetään joka torstai klo 18 – 20.00. Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella, mukavassa seurassa!

  • 3.5.     Mietteissä valmistuminen ja työhaku. Keskustelua opinnosta, työnhausta ja valmistumisesta.
  • 17.5.   Aihe vapaa
  • 31.5.   Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin, mutta mietit miten ja missä?
  • 14.6.   Aihe vapaa

Chatin löydät osoitteesta www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat

Lisätietoa Nyyti ry:n  toiminnasta: www.nyyti.fi. Löydät meidät myös somesta: Instagram (@nyytiry), Twitter (@nyyti_ry) ja Facebook (nyytiry). Nyyti ry – Mielen hyvinvointia opiskelijoille

Syysvaellus Norjaan 25.8.–1.9.2018 

Lähde mukaan Oulun yliopiston partiolippukunnan SOOPAn perinteiselle syysvaellukselle, joka suuntautuu tänä vuonna Lomsdal-Vistenin ja Børgefjellin kansallispuistoihin Norjaan. Vaellukselle lähdetään Oulusta lauantaina aamulla 25. elokuuta ja paluu on seuraavana lauantaina illalla 1. syyskuuta. Monipuolisilta alueilta löytyy tutkittavaksi niin vuonoja, metsiä kuin vuorenhuippujakin. Vaelluksella onkin odotettavissa jylhiä maisemia, värien yltäkylläisyyttä ja unohtumattomia kokemuksia! Halutessaan bussista voi nousta jo Ruotsin puolella ja jäädä vaeltamaan Vindelfjällenin ja Hemavanin alueille.

Ei haittaa, vaikkei sinulla olisikaan vielä vaelluskokemusta, sillä syysvaellus on aloittelijaystävällinen tapahtuma ja ryhmässä vaeltaminen on turvallinen tapa kartuttaa kokemusta. Vaelluksella jakaudutaan kuntotason ja toiveiden mukaan pieniin, noin 2–6 hengen ryhmiin, jotka liikkuvat maastossa itsenäisesti itse suunnittelemiaan ja sopimiaan reittejä. Vaelluksella yövytään lähtökohtaisesti teltoissa.

Vaelluksen hinta on 95 euroa. Hintaan sisältyvät matkat, kartat sekä loppuruokailu- ja sauna. SOOPA lainaa teltat vaellukselle osallistuville. SOOPAn tapahtumat ovat päihteettömiä.

Ilmoittautuminen vaellukselle osoitteessa http://www.soopa.fi/syysvaellus2018/

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 23.7.

Lisäkysymyksiä voi lähettää osoitteeseen soopa.vaeltaa@gmail.com.

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!