28.8.2020

Preludin Messukylä siirtyy, iltatapahtuma pidetään erityisjärjestelyin

Messukylä siirtyy myöhemmäksi

Opiskelijakunta OSAKO on tehnyt päätöksen siirtää Messukylä Preludi-tapahtumasta myöhempään ajankohtaan. Haluamme tarjota niin opiskelijoille, kuin yhteistyökumppaneille mahdollisimman laadukkaan tapahtuman, joka on kiinnostava ja hyödyllinen kaikille osapuolille.

OSAKO pahoittelee viime hetken muutosta. Tähtäimessä on järjestää Messukylä myöhemmin tämän syksyn aikana, mikäli vallitseva COVID-19 tilanne ei pahene. Tiedotamme Messukylän uudesta ajankohdasta mahdollisimman pian.

Preludin turvajärjestelyt

Preludin järjestäminen on herättänyt jonkin verran keskustelua. Opiskelijoidemme terveys on OSAKOlle tärkeää, ja turvajärjestelyitä on mietitty tarkasti tapahtuman järjestelyissä. Olemme seuranneet koronavirustilanteen kehittymistä sekä ajankohtaisia ohjeita ja rajoituksia tarkasti, ja jatkamme niiden seuraamista edelleen.

Tilan turvajärjestelyitä on suunniteltu huolellisesti yhdessä Club Teatrian kanssa. Lisäksi Club Teatrialta on oltu yhteydessä Aluehallintavirastoon, josta on vahvistettu, että suunnitelluilla toimenpiteillä tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti 2000 henkilöön asti.

Käytännön toimenpiteet

Käytännössä tapahtuman turvallisuudesta huolehditaan monin tavoin. Ensinnäkin tapahtumapaikalle Club Teatrialle otetaan sisään vain puolet tilan kapasiteetista, eli 2000 henkilöä.

Tapahtuma-alue jaetaan neljään pienempään lohkoon A-D, joista jokaiseen otetaan maksimissaan 500 henkilöä. Jokaisella lohkolla on oma sisäänkäynti, narikka, vessat sekä baaritiski. Lisäksi niihin laitetaan runsaasti pöytiä. A- ja B-lohkoissa on mahdollista päästä lavan eteen. C-lohko on esteetön, ja illan aikana varmistetaan, että esteellisille on siellä tilaa. Julkaisemme havainnollistavan karttakuvan lohkojaosta Preludin Facebook-tapahtumassa.

Henkilökunta jakaa tapahtumaan osallistujat lohkoihin. Lohkojaossa otetaan huomioon osallistujien toiveet, kunhan toivelohkossa on tilaa. Osallistujat pysyvät samoissa lohkoissa koko illan ajan. Tulethan siis paikalle hyvissä ajoin, ja yhdessä seurueesi kanssa, jos haluatte varmistaa pääsyn samaan lohkoon.

Ruokamyynti järjestetään lohkojen ulkopuolella, mutta siinä on huomioitu eri noutosuunnat. Huomaathan, että tapahtumapaikalla käy ainoastaan korttimaksu. Eteispalvelumaksu ei sisälly lipun hintaan.

Odotathan maltillisesti aina, kun illan aikana syntyy jonoja. Jätä tilaa muihin jonottajiin äläkä rynni. Pyydämme välttämään kiirehtimistä narikalle erityisesti illan lopussa. Kaikki ehditään kyllä palvella.

Tapahtumapaikalla on jaettavana kasvomaskeja. Kannustamme myös käyttämään omia maskeja. Saatavilla on myös runsaasti käsidesiä. Ovenkahvoja ja pöytiä desinfioidaan pitkin iltaa.

Lisäksi haluamme pyytää kaikkia osallistujia kantamaan kortensa kekoon. Pysy kotona kipeänä, tai jos sinulla on lieviäkään flunssaoireita, tai olet ollut kontaktissa tartunnan saaneen kanssa. Jos et voi osallistua mahdollisen koronaepäilyn- tai oireiden tai sairastumisen vuoksi, lippurahat voidaan palauttaa. Muistathan myös pitää huolta käsihygieniasta ja aivastaa sekä yskiä oikein.

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!