Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO on Oamkin opiskelijoiden yhteinen, poliittisesti sitoutumaton edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Opiskelijakunnan asema on lakisääteinen. OSAKOn tärkein tehtävä on valvoa ja ajaa Oamkin opiskelijoiden etua.

OSAKOlla on noin 4500 jäsentä, ja se on Suomen ammattikorkeakoulujen suurimpia opiskelijakuntia.  OSAKOn edeltäjä, Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijat ry, perustettiin vuonna 1997.

OSAKO on Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n jäsen. SAMOK ajaa ammattikorkeakouluopiskelijoiden etua valtakunnallisella tasolla. Jokainen OSAKOn jäsen saa SAMOKin opiskelijakortin.

Opiskelijakunnan kaiken toiminnan lähtökohtana on opiskelijoiden etu ja hyvinvointi. OSAKO edustaa opiskelijoita erityisesti koulutuksen kehittämiseen ja opiskeluhyvinvointiin liittyvissä asioissa ja ylläpitää aktiivista opiskelijakulttuuria järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. OSAKO myös neuvottelee jatkuvasti uusia opiskelija-alennuksia.

Edunvalvonta on opiskelijakunnan toiminnan sydän. OSAKOn tavoitteena on opiskelijan aseman vahvistaminen ja pyrkimysten edistäminen Oamkissa, Oulun seudulla ja valtakunnallisella tasolla. Oamkin opiskelijoiden etua valvotaan ja ajetaan monin tavoin: edustamalla opiskelijoita Oamkin sisäisissä työryhmissä, vaikuttamalla paikallisiin päättäjiin ja huolehtimalla opiskelijaedustuksesta esimerkiksi Oamkin hallinnossa ja tutkinto-ohjelmatiimeissä.

Opiskelijakunnan kautta opiskelijat pääsevät vaikuttamaan ja halutessaan myös itse osallistumaan yhteisten asioiden ajamiseen. Mukaan voi lähteä esimerkiksi OSAKOn tiimeihin, tuutoritoimintaan tai opiskelijaedustajaksi tutkinto-ohjelmatiimiin. Jokainen OSAKOn jäsen on oikeutettu äänestämään ja asettumaan ehdolle vuosittaisessa edustajistovaaleissa.

OSAKOn vuosikellosta näet, mihin aikaan vuodesta mitäkin tapahtuu.

Opiskelijakunta on olemassa opiskelijoita varten. Jos siis mieltä painaa asia, jonka toivoisit OSAKOn tekevän paremmin tai joka ei mielestäsi Oamkissa toimi, ole rohkeasti yhteydessä hallituslaisiin tai työntekijöihin!