Tutustu osakoon

Oamkilaisten oma opiskelijakunta

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO on Oamkin opiskelijoiden yhteinen, poliittisesti sitoutumaton edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Opiskelijakunnan asema on lakisääteinen. OSAKOn tärkein tehtävä on valvoa ja ajaa Oamkin opiskelijoiden etua.

OSAKOlla on yli 4500 jäsentä, ja se on Suomen ammattikorkeakoulujen suurimpia opiskelijakuntia. OSAKOn edeltäjä, Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijat ry, perustettiin vuonna 1997.

OSAKO on Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n jäsen. SAMOK ajaa ammattikorkeakouluopiskelijoiden etua valtakunnallisella tasolla. Jokainen OSAKOn jäsen on myös SAMOKin jäsen.

toiminnan päätavoitteet

etu ja hyvinvointi

OSAKO edustaa opiskelijoita erityisesti koulutuksen kehittämiseen ja opiskeluhyvinvointiin liittyvissä asioissa ja ylläpitää aktiivista opiskelijakulttuuria järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. OSAKO myös neuvottelee jatkuvasti uusia opiskelija-alennuksia.

Edunvalvonta

OSAKOn tavoitteena on opiskelijan aseman vahvistaminen ja pyrkimysten edistäminen Oamkissa, Oulun seudulla ja valtakunnallisella tasolla. Oamkin opiskelijoiden etua valvotaan ja ajetaan monin tavoin: edustamalla opiskelijoita Oamkin sisäisissä työryhmissä, vaikuttamalla paikallisiin päättäjiin ja huolehtimalla opiskelijaedustuksesta esimerkiksi Oamkin hallinnossa ja tutkinto-ohjelmatiimeissä.

opiskelijakunta

Opiskelijakunnan kautta opiskelijat pääsevät vaikuttamaan ja halutessaan myös itse osallistumaan yhteisten asioiden ajamiseen. Mukaan voi lähteä esimerkiksi OSAKOn tiimeihin, tuutoritoimintaan tai opiskelijaedustajaksi tutkinto-ohjelmatiimiin. Jokainen OSAKOn jäsen on oikeutettu äänestämään ja asettumaan ehdolle vuosittaisessa edustajistovaaleissa.

Opiskelijakunta on olemassa opiskelijoita varten. Jos siis mieltä painaa asia, jonka toivoisit OSAKOn tekevän paremmin tai joka ei mielestäsi Oamkissa toimi, ole rohkeasti yhteydessä hallituslaisiin tai työntekijöihin!

Edustajisto

Edustajisto on opiskelijakunnan korkein päättävä elin, jonka 25 jäsentä valitaan joka vuosi järjestettävällä vaalilla. Kaikilla OSAKOn jäsenillä on äänioikeus sekä oikeus asettua ehdolle.

Edustajisto kokoontuu tarpeen mukaan – käytännössä kymmenisen kertaa vuoden aikana. Edustajisto päättää opiskelijakunnan toiminnan suurimmista linjoista, ohjaa hallituksen ja työntekijöiden työtä sekä nimeää opiskelijaedustajat Oamkin hallintoon.

Avaa edustajistolista

Edustajistolista

Tradenomien ja insinöörien vaaliliitto

Linda Kerola
Marcell Rotán
Ville Nikupeteri
Petteri Pulliainen
Aleksi Käsmä
Jenna Nikula
Anna Sippel
Petra Vepsäläinen
Emilia Ylikärppä
Riikka Karppinen

Varajäsenet:
Veikko Korhonen
Matti Koskela
Olli-Pekka Mäkimartti
Hanna Holappa
Laura Piilola
Antti Ojala
Antti Mikkonen
Veera Nousiainen
Teemu Rajala

Soten vaaliliitto

Essi Heiniluoma
Elina Lassila
Aino Kuukkanen
Sanna Kangasniemi
Juho Hirvelä

Touhutekniikan vaaliliitto

Aleksi Pernu
Emma Berkovits
Sami Tuominen
Tuure Vairio
Laura Sippola

Varajäsenet:

Juho-Elias Mäkimartti
Amina Al Amir
Topi Pasanen
Johanna Saranpää
Joni Mattila
Máté Gulyás

Kulttuurin vaaliliitto

Anttijussi Ripaoja
Sami Luukela
Johanna Kiviniemi

Varajäsenet:

Heikki Leppänen
Emma Hannonen

Luvan vaaliliitto

Iida Ala-aho

Varajäsenet:
Nina Lyytikäinen

Oulun demariopiskelijoiden vaaliliitto

Jarno Friimäki

Varajäsenet:
Ronja Kuorikoski

Jenna Nikula

Edustajiston puheenjohtaja

jenna.nikula@osakoweb.fi

Sami Luukela

edustajiston varapuheenjohtaja

sami.luukela@osakoweb.fi

Hallitus

Edustajiston nimeämä hallitus vastaa opiskelijakunnan arjesta. Hallitus tekee työtä erityisesti koulutuksen kehittämisen ja opiskeluhyvinvoinnin eteen. Hallituslaiset muun muassa järjestävät tapahtumia, vetävät OSAKOn tiimejä, edustavat opiskelijoita erilaisissa työryhmissä, ottavat kantaa ajankohtaisiin opiskelijoita koskeviin asioihin ja tekevät yhteistyötä kattojärjestö SAMOKin kanssa. OSAKOn hallitus on niin sanottu työhallitus, jossa hallituslaiset hoitavat luottamustoimeaan täysipäiväisesti. Hallituskauden pituus on vuosi.

Hallituksen yhteystiedot löydät täältä, ja itse hallituslaiset OSAKOn toimistolta.

Työntekijät

Hallituksen lisäksi käytännön toimintaa OSAKOssa pyörittää kaksi täysipäiväistä työntekijää. Pääsihteeri ja viestinnän ja kansainvälisten asioiden asiantuntija työskentelevät vastuualueidensa parissa ja tukevat hallitusta sen työssä.

Työntekijät työskentelevät OSAKOn toimistolla. Yhteystiedot löydät täältä.

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!