Vuoden opiskelija on aktiivinen oamkilainen – ja ensimmäistä kertaa myös kansainvälinen opiskelija

Priya Shestra, tietotekniikan tutkinto-ohjelman opiskelija, äänestettiin vuoden opiskelijaksi tänä vuonna. Priya on ensimmäinen kansainvälinen tutkinto-opiskelija, joka on valittu vuoden opiskelijaksi. Häntä äänestivät sekä opiskelijat että henkilökunta, ja tunnustus annettiin hänelle Oamkin lukuvuoden avajaisissa 6. syyskuuta.

Aktiivinen, avoin kaikelle ja kaikille, hauska – näin Priyaa kuvailtiin äänestyksen aikana. Priya itse ei osannut odottaa tällaista tunnustusta.

– Se oli täysi yllätys! En osannut yhtään odottaa tällaista tapahtuvan, vaikka tuntuikin siltä että jotain on tekeillä. Ystäväni sanoivat ihan samaa, Priya toteaa.

– Monet nepalilaiset opiskelijat tulivat sanomaan minulle avajaisten jälkeen, kuinka ylpeitä he ovat minusta. Kuinka kansainvälinen opiskelija, nepalilainen opiskelija, voitti vuoden opiskelija -äänestyksen. Kerroin sinä iltana myös vanhemmilleni, ja he olivat äärettömän ylpeitä minusta.

Priya aloitti opintonsa Oamkissa syksyllä 2015. Nyt hän on opintojensa loppusuoralla, ja aloittaa opinnäytetyön tekoa. Valmistumisen jälkeen hän haluaisi jäädä asumaan Suomeen, ja mieluiten Ouluun.

– Rakastan asua Suomessa. Rakastan luontoa ja ympäristöä, sekä turvallisuuden tunnetta mikä täällä on. Samanlaista turvan tunnetta ei ole kotimaassani. Itse asiassa tunsin koti-ikävää Ouluun ja Suomeen, kun olin kesällä käymässä kotonani, hän nauraa.

Priya on kotoisin Kathmandusta, Nepalin pääkaupungista. Ennen opintojaan Oamkissa, hänellä oli jo linkki Suomeen: hän työskenteli Suomen Punaisella Ristillä Nepalissa. Samaan aikaan, kun hän työskenteli Punaisella Ristillä, hän haki opiskelemaan tietotekniikkaa Ouluun. Sain myös todella hyvän työtarjouksen Punaiselta Ristiltä niihin samoihin aikoihin, Priya kertoo.

– Valitsin Suomen. Olin juuri saanut oleskeluluvan, ja halusin todella kovasti opiskelemaan Suomeen. Halusin kylmään maahan, ja Oulu oli täydellinen paikka minulle.

Opiskelujensa aikana Priya on ollut aktiivinen osa Oamkia. Hän on ollut tuutori, opiskelijalähettiläs ja myös OSAKOn jäsen koko opintojensa ajan.

– Päädyin mukaan moneen toimintaan varsinaisten opintojen lisäksi: pääsin työskentelemään mielenkiintoisen yritysten kanssa ja tutustumaan moniin, moniin ihmisiin. Oamk on antanut minulle mahdollisuuden olla sellainen kuin minä olen, ja olen todella kiitollinen siitä.

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!