Ystäväperhetoiminta 2018: hae mukaan!

Oletko kuullut ystäväperhetoiminnasta? Se on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Oamkin kansainväliseen tutkinto-opiskelijaan ja hänen kulttuuriinsa. Oppiminen on molemminpuolista, sillä myös tutkinto-opiskelija oppii perheeltä varmasti paljon suomalaisesta kulttuurista, Oulusta ja Suomesta. Ystäväperhetoiminta on mahdollisuus koko perheelle! Kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille ystäväperhetoiminta on joissain tapauksissa hyvinkin tärkeää. He ovat vieraassa maassa ilman perhettään, jolloin ystäväperhe voi osoittautua todella tärkeäksi, kodinomaiseksi perheyhteisöksi.

Vaikka ystäväperhetoiminta onkin perhekeskeistä, osallistuvien ”perheiden” ei tarvitse olla ydinperheitä. Kaikenlaiset perheet ja ihmiset ovat tervetulleita hakemaan toimintaan mukaan, kunhan kiinnostusta toimintaa kohtaan löytyy. Ystäväperhetoiminta ei ole myöskään host-perheenä toimimista opiskelijalle: se on aikuisten, opiskelijan ja perheen, välinen yhteys, jotka haluavat molemmin puolin oppia toisiltaan.

Tässä muutamia kokemuksia edellisiltä vuosilta!

Perheiden kokemuksia

”Parasta oli uuden kulttuurin oppiminen ja opiskelijaan tutustuminen. Ystäväopiskelijamme tykkäsi lapsistamme, joten lapsetkin odottivat häntä.”

”Suosittelemme muitakin ottamaan useamman opiskelijan kerralla. Heistä on toisilleen tukea, eivätkä he ehkä ole niin jännittyneitä.”

”Parasta oli kulttuurieroista ja -piirteistä keskusteleminen sekä opiskelijoiden kohteliaisuus ja kiitollisuus.”

”Keskustelimme, laitoimme ruokaa ja leivoimme. Toinen opiskelijoista saunoi ja toinen leikki ja pelasi lapsen kanssa.”

”Parasta oli oppia tuntemaan eri kulttuuria ja ulkomailta opiskelemaan tulevan maailmaa. Oli kiva lähteä yhdessä retkeilemään ja antaa opiskelijalle mahdollisuus tutustua meidän elämäämme. Parasta oli, kun näki miten opiskelija tykkäsi seurata lasten touhuja ja olla osa ”normaalia” suomalaista perhettä.”

Opiskelijoiden kokemuksia

“The best was dinner time with Finnish food. The atmosphere was so warm that I felt like at home.”

”What I liked the most is when we had lunch and talked together like a family. A real family. That means a lot to a foreign student like me.”

“Best was having new friends and understanding Finnish culture better.”

Eli mitä vielä odotat? Tee paras päätös, ja hae perheesi kanssa mukaan ystäväperhetoimintaan! Parhaimmassa tapauksessa luotte koko elämän mittaisen suhteen opiskelijan kanssa, ja pidätte yhteyttä vielä ohjelman päätyttyäkin. Jos sinulla tulee jotain kysyttävää, ota yhteyttä OSAKOn viestinnän ja kansainvälisten asioiden asiantuntijaan Elli Tervoon – yhteystiedot löytyvät täältä.

Hae mukaan toimintaa – ilmoittautumislomake perheille löytyy täältä.

Lisää tietoa ystäväperhetoiminnasta täältä.

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!